• By admin
  • Ocak 21, 2022
  • Yorum yapılmadı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Açelya Anaokulu ve Açelya Akademi olarak bizimde özellikle dikkate alıp çocuklara oyunlar vasıtasıyla anlatmaya çalıştığımız “4 Ekim Hayvan Koruma Günü” .

Peki, Hayvan Koruma Günü nedir ?

Çeşitli derneklerin birliğiyle ilan edilen Hayvanları Koruma Günü, unutulmadı. Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği’nin 1908 yılında kurulmasıyla sistemli ve düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenildi. Dernekler kuruldu, konunun önemi gittikçe büyüyor, insanlar yıllardır hayvanlara karşı yapılan haksızlıkların farkına vararak onları korumak istiyorlardı . Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen hayvan severler, Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdular ve 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ilan edildi. Türkiye’de de her yıl 4 Ekimde Hayvanları Koruma Günü’nü kutlanıyor.

Yurdumuzda Hayvanları Koruma Derneği’nin 1908 yılında kurulmasıyla sistemli ve düzenli olarak hayvan sorunlarıyla ilgilenildi. Dernekler kuruldu, konunun önemi gittikçe büyüyor, insanlar yıllardır hayvanlara karşı yapılan haksızlıkların farkına vararak onları korumak istiyorlardı. Aynı amaçlı dernekler birleşerek Hollanda’nın başkenti Lahey’de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturdular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir